Ian White had zondagavond een comeback nodig om zich langs Joe Cullen te vechten in de eerste ronde van de World Grand Prix in Dublin.

De Engelsman keek tegen een set en een 0-2 achterstand aan en was dus één leg verwijderd van uitschakeling. Cullen verzuimde het echter af te maken en zag vervolgens een opgeleefde White zes legs op rij winnen voor de overwinning.

The Diamond had nog wel wat moeite om de klus daadwerkelijk af te maken, want White had daar negen matchdarts voor nodig. ”Ik ben enorm opgelucht”, reageerde White na afloop. ”Ik heb eerder in zo’n situatie gezeten en toen miste ik al mijn wedstrijdpijlen.”

”In de eerste set liep het totaal niet bij mij. Maar op een gegeven moment begon ik de dubbel 20 wel te raken en dat bleef ik volhouden. Na de eerste paar legs had ik niks meer te verliezen en ik had uit het toernooi kunnen liggen. Gelukkig heb ik nu nog een kans.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek