Ian White is nog steeds kapot van zijn nederlaag in de tweede ronde van de World Matchplay. ‘The Diamond’ gaf een ruime voorsprong uit handen tegen Stephen Bunting.

Met een 9-4 voorsprong koerste White af op de kwartfinales van de World Matchplay. De twaalfvoudig PDC-rankingtoernooiwinnaar miste even later vijf matchdarts en zag de wedstrijd vervolgens uit zijn handen glippen.

Bunting keerde terug tot 10-10 en pakte uiteindelijk de zege na een verlenging met 14-12. Terugblikkend op deze partij spreekt White van een gouden mogelijkheid om de kwartfinale van een major te halen, iets wat hem al twee jaar niet is gelukt.

”Ik heb het nog niet verwerkt. Het heeft mij gebroken. Ik weet dat ik erover heen moet stappen, maar het is enorm frustrerend”, vertelt de darter uit Stoke-on-Trent aan Live Darts.

”Met het niet afmaken van de wedstrijd heb ik mezelf in de steek gelaten. Maar de credits gaan ook naar Stephen. Hij kwam terug en dat is wat je moet doen in darten, altijd proberen terug te vechten. Maar ik ben er nog steeds teleurgesteld over.”

”Ik was het hele jaar al goed in vorm en stond op de eerste bladzijde met lijstje kanshebbers voor de eindzege. Dat heb ik niet waar kunnen maken. Vantevoren dacht ik dat het mijn toernooi ging worden, maar het werd hem gewoon niet.”

Ian White hoopt op een sterke tweede seizoenshelft.

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Nog twee Euro Tour-toernooien winnen

White staat te boek als één van de beste spelers op de vloertoernooien en het Euro Tour-circuit. Zo stond ‘The Diamond’ dit jaar al in vier Euro Tour-finales, waarvan hij er twee won.

Na zijn teleurstelling op de World Matchplay kende de WK-kwartfinalist van 2014 twee uitstekende dagen tijdens het Pro Tour-weekend in Hildesheim. White is daarom vastbesloten om in de tweede seizoenshelft zijn stijgende lijn voort te zetten.

”Ik moet het gewoon vaker op de televisietoernooien laten zien. Er komen binnenkort vier Euro Tour-toernooien aan en hopelijk kan ik het daar ook goed doen. Ik heb er al twee gewonnen en hopelijk kan ik er nog twee winnen.Dat is ongeveer hetzelfde als het winnen van een major, want daar staat ook 100.000 pond aan prijzengeld tegenover. Dat is dus mijn doel.”

”Normaal gesproken presteer ik minder goed in een tweede seizoenshelft, dus hopelijk kan ik dit jaar wel hetzelfde laten zien als in mijn eerste half jaar. Als dat lukt, zou ik makkelijk tot de top tien op de wereldranglijst kunnen behoren.

Jonas Hunold/PDC Europe

Foto: Jonas Hunold/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek