Ian White kon zondagavond na zijn eerste rondewedstrijd op het WK Darts opgelucht adem halen. Eerder op de dag moesten al drie geplaatste spelers het toernooi verlaten.

‘The Diamond’ was dus gewaarschuwd en was vastberaden om niet het voorbeeld van Jonny Clayton, James Wade en Dave Chisnall te volgen. Het leidde tot een prima 3-1 overwinning op de Nieuw-Zeelandse qualifier Cody Harris.

”Ik wist dat Cody goed kan darten, maar het was een lange dag voor hem. Hij speelde eerder in de voorronde en dat heeft misschien zijn tol geëist op het einde”, concludeerde de Engelsman na zijn partij.

”Er waren al een paar geplaatste spelers uit het toernooi gegooid en ik had niet echt het geluk aan mijn kant dit jaar. Ik was goed in vorm, maar behaalde de resultaten niet. Ik hoopte dat het geluk mijn kant op zou vallen en dat begint nu eindelijk te gebeuren.”

”Ik wilde deze wedstrijd doorkomen en mezelf dan voorbereiden op een mooie wedstrijd aanstaande vrijdag”, doelt White op de ontmoeting met Gerwyn Price.

 

Tags:

Author: Pieter Verbeek