Ian White en Kyle Anderson hebben hun eerste ronde partijen op het European Championship winnend afgesloten. De Engelsman versloeg Darren Webster in een decider, terwijl Anderson af wist te rekenen met John Henderson.

White brak in de eerste leg gelijk met een 100-finish. Deze prestatie werd echter overtreft door een uitworp van 160 van zijn landgenoot in de volgende leg. Beide spelers wisten vervolgens voor de pauze nog een keer te breken waardoor de stand 3-2 was in het voordeel van Webster.

‘The Diamond’ kwam de onderbreking beter uit door de eerste twee legs te pakken. Een 76-finish van ‘The Demolition Man’ hield hem in de wedstrijd, waarna de volgende twee legs gedeeld werden en de partij naar een beslissende leg ging. Daarin miste Webster matchpijlen en gooide White onder druk 93 uit voor een plek in de tweede ronde.

Het duel tussen Henderson en Anderson verliep een stuk sneller. In de vierde leg viel de eerste break doordat ‘The Original’ 116 uitgooide voor de 3-1 voorsprong. De Australiër liep vervolgens op comfortabele wijze uit naar een 6-1 zege. Via dubbel vijf was het gedaan met de kansen van ‘The Highlander’.

 

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer