Ian White is terug in de top-10 van de Pro Tour-ranking na zijn eindzege op de zesde Players Championship. ‘The Diamond’ verdiende in totaal 10,500 pond afgelopen weekend en steeg daardoor naar de negende positie in het klassement. De achterstand richting de top-8 is minder dan vierduizend Britse ponden.

De ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door Michael van Gerwen. ‘Mighty Mike’ wist ook een vloertoernooi te winnen en vergrootte daarmee zijn voorsprong op Peter Wright. Het verschil tussen de nummers één en twee op de Pro Tour Order of Merit is inmiddels meer dan vijftigduizend pond. Rob Cross en Michael Smith staan dichterbij elkaar. ‘Bullyboy’ heeft een achterstand van slechts 1,250 pond op de derde plek.

Jelle Klaasen staat op de twaalfde positie en is de tweede Nederlander. Benito van de Pas blijft 22ste, terwijl Vincent van der Voort zakte naar de 29ste plaats. Jermaine Wattimena sluit de top-32 af. Jan Dekker, Christian Kist, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf zijn minder dan tienduizend pond verwijderd van een plek bij de beste 32 vloerspelers bij de PDC.

De top-16 van de Pro Tour-ranglijst is automatisch gekwalificeerd voor de Euro Tour-toernooien. De top-32 van deze ranking heeft een beschermde status op de Players Championship-evenementen. Zij kunnen geen geplaatste spelers treffen in de eerste twee rondes van de vloertoernooien.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek