Ian White heeft eindelijk weer een kwartfinale op een televisietoernooi beet. The Diamond versloeg Michael Smith in de tweede ronde van de World Grand Prix om voor het eerst sinds 2017 de laatste acht van een major te halen.

De Engelsman kwam in eerste instantie nog op een set achterstand, maar zeven gewonnen legs op rij gaven hem een goede uitgangspositie voor de zege. De vierde set ging uiteindelijk met 3-2 naar White, die daardoor een duel afdwong met Chris Dobey in de kwartfinale.

”Ik ben erg blij met de overwinning, maar het was hard werken. Michael is mijn trainingsmaat en een goede vriend. Het is lastig om tegen iemand te spelen die je zo goed kent”, zei White na afloop.

”De eerste set had naar mij kunnen gaan, maar ik bleef mijn focus houden. Niet veel spelers winnen zeven legs op rij tegen Michael Smith. Ik wilde graag de eindfase van het toernooi halen en gelukkig zit ik er nog in. Ik wil aan iedereen bewijzen dat ik ook op de televisietoernooien goed kan spelen.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek