Conan Whitehead wist zich afgelopen weekend te verzekeren van een Tour Card. De Engelsman moest daarvoor wachten tot de allerlaatste dag van Q-School en veroverde de felbegeerde Tour Card uiteindelijk via de Order of Merit.

Het was een zichtbaar opgeluchte Whitehead die Dartsnieuws.com exclusief te woord stond. “Ik wist dat ik goed stond te spelen, maar er deden zoveel goede spelers mee aan Q-School dat het een hele opdracht was om een Tour Card te veroveren.”

Whitehead was eerder tussen 2011 en 2015 al eens actief bij de PDC. “Toch was het ditmaal veel moeilijker om mijn Tour Card te veroveren. Er waren er immers veel minder te verdelen dan vorige keer. Pas op de allerlaatste dag had ik zekerheid dat ik me via de Q-School Order of Merit zou verzekeren van een Tour Card.”

‘The Barbarian’ begint volgende maand aan zijn nieuwe avontuur op de PDC-Tour en heeft één bepaald doel voor ogen. “Tijdens de eerste twee jaren staat alles in het teken van het behouden van mijn Tour Card, daarvoor is een plaats in de top 64 van de wereld nodig. Ik kan eigenlijk amper wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Nerveus ben ik zeker niet, eerder opgewonden.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: ,

Author: Bram Coenen