Simon Whitlock kent vooralsnog een zeer geslaagde rentree in de Premier League Darts. De Australiër is na twee speelrondes de koploper met vier punten uit twee wedstrijden.

Allereerst werd Mensur Suljovic na een geweldige partij met 7-5 verslagen. Tijdens speelronde twee werd Rob Cross met 7-1 overrompeld. Donderdag wacht Raymond van Barneveld, in de Engelse stad Newcastle.

”Ik geniet erg van de Premier League op dit moment, ik ben blij dat ik weer terug ben. In 2014 ging ik er op een slechte manier uit. Ik was zes weken ziek vanwege een oorinfentie, dus de balans was toentertijd niet goed. Daar had ik last van, maar ik heb me goed teruggevochten.

Ondanks de goede start aan de Premier League is ‘The Wizard’ volgens de bookmakers nog steeds één van de favorieten voor uitschakeling na negen weken. Whitlock heeft daar geen boodschap aan, zo geeft hij aan.

”Dat is hun mening. Ik vind dat ik mezelf heb bewezen. Ik ben op dit moment de nummer acht van de wereldranglijst en ben van mening dat ik mijn plek in de Premier League Darts heb verdiend.”

Met vier debutanten dit jaar, is de voormalig European Champion één van de ervaren deelnemers in de line-up. Dit kan volgens hem een factor spelen naarmate het verloop vna de competitie vordert.

”Ervaring is een hele belangrijke factor”, geeft Whitlock aan in gesprek met Sky Sports. ”Het is een compleet ander soort evenement dan elk ander toernooi. Mijn eerdere optredens in de Premier League kunnen dus in mijn voordeel werken.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek