Simon Whitlock produceerde maandagavond een sensationele comeback om de tweede ronde van de Grand Slam of Darts te bereiken. ‘The Wizard’ versloeg Gerwyn Price na een 1-4 achterstand met 5-4.

De voormalig EK-winnaar had een overwinning nodig tegen Price om ten koste van Glen Durrant naar de knock-outfase te gaan. Dit deed Whitlock op fantastische wijze, met twee 170 finishes en een gemiddelde van bijna 109.

”Ik geef nooit op, dat kenmerkt mij als persoon”, reageerde de 49-jarige Australiër na zijn comeback tegen de Welshman.

”Ik ben ontzettend opgelucht dat ik na zo’n gekke wedstrijd alsnog door ben. Het voelde geweldig om te zien dat ik twee 170 finishes wist te gooien. Mijn gevoel is goed op dit moment en ik wil dat vasthouden.”

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek