Na een aantal moeilijke jaren is Simon Whitlock opgeklommen naar de achtste positie op de wereldranglijst. De Australiër bereikte in oktober voor het eerst sinds 2013 weer eens de finale van een televisietoernooi.

In gesprek met Live Darts vertelt Whitlock hoe hij over zijn tegenslagen is gekomen. ‘The Wizard’ heeft bovendien advies voor de spelers die nu in de situatie zitten zoals hijzelf in de periode 2014-2016.

”Ik ben weer lokale toernooien gaan spelen en begon deze te winnen. Er zijn veel spelers die op de wereldranking zijn afgegleden, zij doen nu hetzelfde als ik toen deed.

”Het was mijn droom om terug te keren in de Premier League. Ik heb hard gewerkt, veel getraind en lokale competities gespeeld. Dat is de manier waarop je dit moet doen, het gaat niet zomaar vanzelf.”

”Je moet terug naar de basis. Kleine toernooitjes winnen, alvorens je op de grote evenementen kan toeslaan. Dat werkt goed voor je zelfvertrouwen, dus dat kan ik iedereen aanraden. Dat heb ik ook tegen spelers als Andy Hamilton en Wes Newton gezegd.”

Donderdag komt Whitlock weer in actie in de Premier League Darts. De voormalig WK-finalist neemt het tijdens de vierde ronde op tegen Michael Smith. Beide spelers zijn na drie speelrondes de koplopers van de competitie met zes punten.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Schrijver: Pieter Verbeek