Simon Whitlock keert dit weekend terug in zijn thuisland Australië om deel te nemen aan twee World Series-toernooien.

Het gevoel is goed bij ‘The Wizard’, nadat Whitlock de halve finale haalde in Auckland afgelopen weekend. Een week eerder stond de voormalig major-winnaar in de kwartfinale op de World Matchplay.

Op de Auckland Darts Masters was Whitlock te sterk voor onder meer wereldkampioen Rob Cross. In Melbourne denkt de nummer zeven van de wereld nog verder te komen dan de halve eindstrijd.

”Ik reisde al met veel vertrouwen richting de World Series en het goede gevoel is alleen maar verstevigd. Het is altijd mooi om van de wereldkampioen te winnen, maar ik vind dat ik net zo goed ben als Rob. Ik moet vaker winnen van spelers die hoger dan mij staan op de wereldranglijst.”

”Na de World Matchplay was ik teleurgesteld, omdat ik slecht speelde tegen Peter Wright. Maar ik weet dat mijn beste vorm nog moet komen. Ik ben klaar mezelf te laten zien in Australië, het is de perfecte plek voor mij.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

Loting Melbourne Darts Masters
Michael van Gerwen v Raymond Smith
Simon Whitlock v Corey Cadby
Peter Wright v Mike Bonser
Raymond van Barneveld v Raymond O’Donnell
Rob Cross v Haupai Puha
Michael Smith v Tim Pusey
Gary Anderson v James Bailey
Kyle Anderson v Damon Heta

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek