Simon Whitlock lijkt weer helemaal terug van weggeweest. ‘The Wizard’, een aantal jaar geleden een vaste klant in de top-4 van de wereldranglijst, bereikte voor het eerst sinds de World Matchplay 2014 een halve finale op een TV-ranking toernooi.

De Australiër versloeg Benito van de Pas verrassend eenvoudig bij de laatste acht. De Tilburger kon zijn goede spel van woensdag niet benaderen, waardoor Whitlock in straight sets wist te winnen.

”Ik voelde me goed vandaag (donderdag, red.). Ik mag Benito, we zijn goede vrienden op het circuit, maar ik moest mijn werk doen en heb gewonnen.”

”Ik had zijn vorige wedstrijd gekeken, hij speelde fantastisch en daardoor was ik extra gefocust. Ik wist dat ik mijn beste spel moest laten zien. Ik sta in de halve finale nu en daar zal ik klaar voor zijn.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek