Na de zege van Simon Whitlock op zijn landgenoot Kyle Anderson, wacht nu Michael van Gerwen in de tweede ronde. ‘The Wizard’ speelde een prima wedstrijd tegen Anderson, maar zal wellicht uit een ander vaatje moeten tappen om de Nederlandse nummer één te verslaan.

Tegen Anderson gooide de Australiër de helft van zijn pijlen op de dubbels raak en kwam Whitlock uit op een gemiddelde van bijna 96. Ondanks dat de statistieken zwaar in het nadeel (24-5) van Whitlock spreken, is de voormalig European Champion ervan overtuigd dat hij van ‘Mighty Mike’ gaat winnen, zo vertelde ‘The Wizard’ bij RTL7.

”Ik heb genoten van mijn partij tegen Anderson”, blikte de voormalig WK-finalist terug op het duel tegen zijn landgenoot. ”Ik wist dat Kyle terug zou komen in de wedstrijd, maar dubbel 20 liep geweldig bij mij.”

”Ik speel goed de laatste tijd, maar door mijn polsfractuur werd ik enigszins teruggeworpen. De blessure is verholpen en met mijn zelfvertrouwen zit het ook goed. Mijn doel is het toernooi winnen, daarvoor moet ik eerst langs Michael en die wedstrijd ga ik winnen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek