Simon Whitlock keek met gemengde gevoelens terug op zijn gelijkspel tegen Daryl Gurney. ‘The Wizard’ miste vier matchdarts tegen de Noord-Ier, maar had zich daarvoor van een achterstand terug geknokt.

Gurney kwam namelijk 3-1 voor, maar verzuimde de kans om op 4-1 te komen. Whitlock draaide het duel toen volledig om. Met finishes vanaf 133, 88 en 112 ging de Australiër naar een 6-5 voorsprong. Na gemiste dubbels van beide kanten, eindigde de partij in 6-6.

”Het was een vreemde wedstrijd”, was de conclusie van Whitlock. ”Daryl ging sterk van start, maar ik kwam sterk terug. Ik miste vervolgens matchdarts en daar baal ik van.”

”Maar uiteindelijk is een gelijkspel een prima resultaat voor mij. Mijn records tegen Daryl zij nniet goed en dan is een puntendeling niet slecht.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek