Simon Whitlock vindt nog steeds dat hij recht had op deelname aan de afgelopen editie van de Premier League Darts. ‘The Wizard’ greep dit jaar naast een uitnodiging voor de prestigieuze competitie.

Onder meer Raymond van Barneveld kreeg de voorkeur boven Whitlock. Juist die keuze stuitte de Australiër tegen de borst, zo vertelt hij in een interview met Live Darts.

”Ik dacht dat ik erin zou zitten, honderd procent zeker. Totdat Raymond bekendmaakte dat hij ging stoppen met darten. Dat heeft mij mogelijk mijn deelname gekost. Dat deed mij pijn. Ik was enorm teleurgesteld dat ik niet mee mocht doen.”

De Australiër denkt in de toekomst ook niet meer mee te kunnen doen aan de Premier League. ”Vergeet het maar, ik kijk vooruit naar de toekomst. Ik ga wellicht nooit meer in de Premier League spelen, want ik ben vijftig jaar en ze kijken niet meer naar spelers van mijn leeftijd.”

Zelfs toen Gary Anderson zich afmeldde voor het rondreizende dartscircus, kwam Whitlock niet in aanmerking voor een uitnodiging. De PDC koos ervoor om negen verschillende vervangers op te roepen die elk één wedstrijd zouden spelen. De voormalig WK-finalist vond dit initiatief maar niks.

”Ik zal eerlijk zeggen, ik vond het een dom idee. Volgens mij heeft het niet gewerkt. De Premier League zou moeten bestaan uit de top-10 van de wereldranglijst. Dan weten spelers waar ze voor spelen. Tweemaal heb ik in de top-10 gestaan en werd ik overgeslagen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek