Simon Whitlock heeft ondanks zijn onnodige nederlaag tegen Michael van Gerwen op de Melbourne Darts Masters een positief gevoel over zijn prestaties op de World Series.

De Australiër had een 8-4 voorsprong tegen Van Gerwen, maar zag de zege aan zijn neus voorbijgaan nadat ‘Mighty Mike’ zes legs op rij wist te winnen. Dit was voor een deel aan Whitlock zelf te wijten, die vijf dubbels miste voor 9-7. ‘The Wizard’ beseft dat hij een kans heeft laten liggen om de Nederlander te verslaan.

”Ik was teleurgesteld met het resultaat, maar ik voel mij nog steeds goed en ga met vertrouwen naar Brisbane. Ik kan positieve lessen trekken uit het duel met Michael. Hij is de beste speler ter wereld en ik zette hem met de rug tegen de muur. Knap van hem dat hij zich daaruit heeft weten te redden.”

”Ik heb Rob Cross en Cadby verslagen op de World Series. Zij hebben allebei een titel gewonnen dit jaar, dus de World Series verlopen productief voor mij. Het moet gewoon een keer goed vallen gedurende een heel weekend. Als dat lukt in Brisbane, dan weet ik zeker dat ik kans maak op de eindzege.”

De Brisbane Darts Masters staan van 17 tot en met 19 augustus op het programma. Naast Whitlock, komen ook Van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie op het World Series-toernooi.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek