Simon Whitlock heeft in een interview toegegeven dat hij zwaar teleurgesteld zou zijn als hij geen uitnodiging krijgt voor de Premier League Darts 2018.

De Australiër kreeg in 2014 voor het laatst een uitnodiging voor de beste dartscompetitie ter wereld. Destijds degradeerde Whitlock uit de Premier League, nadat hij slechts vijf punten in negen duels had verzameld.

‘The Wizard’ zakte zelfs naar de twintigste positie op de wereldranglijst, maar wist zich knap naar boven terug te vechten. Dankzij vijf Pro Tour-titels staat Whitlock nu weer terug in de mondiale top-10.

”Het hangt allemaal af van het WK”, vertelt Whitlock in gesprek met Josh’s Dartistry. ”Ik moet hier ver komen. Ik zou het niet begrijpen als ik niet tot de kandidaten behoor, ik heb de afgelopen achttien maanden goed gepresteerd.”

”Ik heb in een aantal toernooien van Michael van Gerwen verloren, terwijl ik goed in vorm was. Ik heb kwart- en halve finales gehaald op Euro Tour- en televisietoernooien. Ik zou zwaar teleurgesteld zijn als ik geen uitnodiging krijg voor de Premier League.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek