Simon Whitlock haalde zaterdagochtend de laatste vier van de Auckland Darts Masters na een 10-7 overwinning op Rob Cross.

De Australiër plaatste op 8-7 de beslissende break en stond vervolgens geen leg meer af tegen de regerend wereldkampioen. In de halve finale van het World Series-toernooi in Auckland, speelt Whitlock tegen Raymond van Barneveld.

Na zijn duel met Cross sprak ‘The Wizard’ zijn bewondering uit over het Nieuw Zeelandse-publiek. De nummer zeven van de wereld dankte de toeschouwers voor hun steun tijdens de partij met ‘Voltage’.

”Het publiek was fantastisch, ze hebben mij goed gesteund en waren netjes richting mijn tegenstander. Zodra ik zie dat mensen mij aanmoedigen, merk ik dat ik altijd wat meer energie heb.”

”Ik ben klaar met wedstrijden verliezen die ik eigenlijk had moeten winnen. Rob is weliswaar de wereldkampioen, maar ik vind dat ik zo goed ben als hem. Ik kan niet wachten voor mijn volgende wedstrijd, ik ben benieuwd om te zien hoe dat gaat.”

Klik hier voor meer informatie over de Auckland Darts Masters, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Zaterdag 4 augustus
Kwartfinale

Rob Cross (97.61) 7-10 (99.43) Simon Whitlock
Mark McGrath (85.83) 4-10 (89.43) Raymond van Barneveld
Gary Anderson (96.94) 4-10 (105.87) Michael van Gerwen
Peter Wright (93.66) 10-3 (90.84) Kyle Anderson

Zondag 5 augustus
Halve finale
Simon Whitlock v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Peter Wright

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek