Simon Whitlock was enkele maanden geleden het middelpunt rondom discussies over de beschadiging van de dartborden.

Fabrikant Unicorn wees met de beschuldigende vinger naar Whitlock, die met eigen gemaakte punten in zijn pijlen speelt. Volgens de leverancier van de PDC-dartborden was dat één van de oorzaken voor de slechte staat van de borden.

De Australiër sprak zich destijds al uit tegen deze beschuldiging en herhaalde dat onlangs nog eens in een interview met Live Darts. ”Mijn punten zorgen niet voor schade aan het bord”, zo klinkt het stellig bij de voormalig WK-finalist.

”Ze pakken mij er gewoon uit omdat ik creatief ben en mijn eigen punten ontwerp. Ze brengen geen schade toe aan de borden, dat kan iedereen zien. Dus ik kijk uit naar de toekomst.”

”Ik maak mijn punten van inbussleutels en zitten precies goed wanneer ze in het bord belanden. Deze punten zijn veel beter dan de normale punten en andere spelers gaan mijn punten gebruiken wanneer mijn bedrijf ze gaat verkopen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek