Simon Whitlock heeft zijn contract bij Winmau met vijf jaar verlengd. ‘The Wizard’ tekende in 2010 bij de Engelse dartsfabrikant en ziet zijn samenwerking met Winmau dus oplopen tot een lengte van twaalf jaar.

De Australiër kwam onder contract te staan bij Winmau nadat hij zeven jaar geleden de finale van het WK haalde. De WK-finale verloor Whitlock overigens met 7-3 van Phil Taylor.

Als lid van Team Winmau won ‘The Wizard’ in 2012 zijn enige major-titel. Whitlock was de beste op de European Championship 2012 na een 11-5 overwinning op Wes Newton. Tevens bereikte hij de finales van de Premier League Darts en de World Cup of Darts in 2012.

Na een aantal mindere jaren, liet Whitlock in het afgelopen najaar eindelijk weer eens van zich horen. Sinds oktober 2016 schreef de darter uit ‘Down Under’ maar liefst vijf Pro Tour-titels op zijn naam.

”Het oog voor detail van Simon is fascinerend”, vertelt Ian Flack namens Winmau. ”Hij werkt ontzettend hard om zijn spel te verbeteren en dat heeft zich uitbetaald in het afgelopen jaar. Hij laat steeds meer zijn vorm zien waarbij hij tot de beste spelers ter wereld behoorde. Ik ben trots dat Simon nog vijf jaar bij ons blijft.”

”Het bereiken van de WK-finale in 2010 heeft mijn leven veranderd”, voegde Whitlock daar aan toe. ”Hierdoor kon ik emigreren naar het Verenigd Koninkrijk en meedoen aan de Pro Tour. De steun van Winmau en mijn andere sponsors hebben mij geholpen om hier te blijven en mij te laten focussen op het verbeteren van mij niveau. De samenwerking met Winmau in de afgelopen zeven jaar was fantastisch en ik kijk uit naar de komende vijf jaar.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek