Simon Whitlock is na het bereiken van de derde ronde op de Dutch Darts Masters terug in de top-8 van de wereldranglijst.

Whitlock won van Jan Dekker in de tweede ronde, maar verloor vervolgens bij de laatste zestien van Mensur Suljovic. Steve Lennon staat voor het eerst in de top-50 van de PDC Order of Merit. De Ier verraste in Zwolle door zijn eerste finale bij de PDC te halen. Zijn progressie ging ten koste van Kevin Painter, die voor het eerst sinds het gebruik van het huidige rankingsysteem buiten de top-50 staat.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Michael van Gerwen voert de lijst aan met 1.762.250 pond. De Schot is de nummer twee met 723000, gevolgd door Rob Cross met bijna een ton lager. Gary Anderson en Daryl Gurney maken de top-5 compleet.

Benito van de Pas (18) en Klaasen (19) hebben momenteel een positie bij de mondiale top-20. Vincent van der Voort (34), Jermaine Wattimena (35), Christian Kist (38), Jan Dekker (41), Ron Meulenkamp (49) en Jeffrey de Graaf (57) behoren tot de 64 beste spelers ter wereld.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek