Simon Whitlock keert voor het eerst sinds 2014 weer terug in de Premier League Darts. De Australiër behoort tot de tien namen die komend seizoen uitkomen in de beste dartscompetitie ter wereld.

De voormalig WK-finalist stond in 2012 in de finale van de Premier League, twee jaar later moest Whitlock het toernooi echter verlaten na negen speelrondes. Het werd het begin van een lijdensweg, die pas in 2016 eindigde.

In de afgelopen achttien maanden wist Whitlock vijf Pro Tour-toernooien te winnen, waarmee hij zich weer in de picture speelde bij de PDC. De voormalig European Championship is inmiddels gestegen naar de negende positie op de wereldranglijst.

”Ik ben trots dat ik weer terug ben”, vertelt Whitlock op zijn eigen website. ”Ik was dat ik kans had op een uitnodiging, maar mijn kansen waren wel geslonken na een slecht resultaat op het WK Darts.”

”Gelukkig was mijn vorm op de andere toernooien voldoende voor een wildcard. Daar ben ik dankbaar voor en ik doe zeker niet mee als opvulling. Ik heb eerder in de finale gestaan en ik geloof dat ik dit toernooi kan winnen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek