Simon Whitlock speelde in het verleden (2010-2014) vijf keer in de Premier League Darts en als het aan ‘The Wizard’ ligt, komt daar spoedig een zesde deelname bij.

De voormalig Premier League-finalist bereikte afgelopen week de finale van de World Grand Prix en speelde zich daarmee weer in de kijker bij de PDC. Eerder dit jaar won Whitlock ook al drie titels op de Pro Tour. De Australiër lijkt zijn oude topvorm dus weer te hebben gevonden en is inmiddels gestegen naar de twaalfde positie op de wereldranglijst. Whitlock is in ieder geval verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts in november.

”De afgelopen maanden was het nog onzeker of ik met mijn Pro Tour-resultaten aanspraak kon maken op deelname voor de Grand Slam, maar ik wist dat ik die garantie in ieder geval had als ik de finale zou halen op de World Grand Prix.”

”Ik wil echter ook terugkeren in de Premier League Darts, waar ik mijn inziens thuishoor. Ik heb veel meer te bieden nu, ik ben een andere speler geworden en ik wil terugkeren met mijn beste spel.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek