Simon Whitlock maakte vorige week een verrassende rentree in de Premier League Darts. Ondanks dat hij vooraf tot één van de degradatiekandidaten werd genoemd, maakte de Australiër vorige week de meeste indruk van alle deelnemers.

De voormalig major-winnaar versloeg Mensur Suljovic met 7-5. Whitlock wierp een gemiddelde van ruim 106 en benutte 88 procent van zijn pijlen op de dubbels.

De Oostenrijker begon sterker aan de wedstrijd en nam een 3-1 voorsprong dankzij finishes vanaf 121 en 110. ‘The Wizard’ pakte vervolgens vier legs op rij door achtereenvolgens een 12-, 13- en een 11-darter te gooien, gevolgd door een schitterende 160 check-out.

Suljovic vuurde een 138 finish in het bord en maakte gelijk, maar moest opnieuw een break incasseren. Een 12-darter bracht Whitlock op 6-5, waarna hij de punten binnenhaalde via tops. Tijdens de tweede speelronde in Cardiff staat de voormalig WK-finalist tegenover regerend wereldkampioen Rob Cross.

”Ik had het vorige week niet beter kunnen doen”, vertelt Whitlock in gesprek met de PDC. ‘The Wizard’ weigert echter om zichzelf een kandidaat voor de eindzege te noemen.

”Natuurlijk wil ik graag winnen, maar er is nog een lange weg te gaan. Je moet eerst de eerste negen overleven, dat is ook mijn doelstelling. Wanneer dat is gelukt, ga ik proberen de play-offs te bereiken.”

Klik hier en speel mee in het Premier League Spel 2e avond voor maar 5 euro en een minimale prijzenpot van 264 euro!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek