William O’Connor had tot aan de World Cup of Darts nog nooit boven de honderd gemiddeld gegooid op televisie. Afgelopen zaterdag lukte dat wel, met een fenomenaal gemiddelde van 115.62 werd Rob Cross bedwongen.

De Ierse darter wierp in deze partij onder meer twee 12-darters en een 70 finish. Cross, die zelf 106.62 gemiddeld gooide, werd compleet kansloos gelaten. O’Connor zou uiteindelijk samen met landgenoot Steve Lennon de finale halen op de World Cup of Darts, waarin werd verloren van Schotland.

Het gemiddelde van O’Connor kwam in de top-5 met hoogste gemiddeldes ooit op het WK voor landenteams. Enkel Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts en het Nederlandse duo Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld noteerden een beter moyenne tijdens dit toernooi.

Kim Huybrechts gooide in 2017 een gemiddelde van 121.97 in zijn single tegen Paul Lim. Een dag eerder had Ronny Huybrechts 115.62 gemiddeld gegooid tegen John Michael uit Griekenland. Van Gerwen en Van Barneveld produceerden in 2014 een gemiddelde van 117.88 in een koppelpartij tegen Noord-Ierland.

Tags:

Author: Pieter Verbeek