Jim Williams staat voor het eerst in de kwartfinale op Lakeside. De Welshman na een spannende partij met 4-3 in sets te sterk voor Conan Whitehead.

De Engelsman en de man uit Wales wisten geen afstand van elkaar te nemen en dus ontpopte er een geweldig gevecht. Tot aan de vijfde set nam Whitehead telkens een voorsprong, maar vanaf dat moment nam Williams het initiatief over.

The Quiff brak Whitehead in de vijfde set en kwam op één set van de overwinning. De verliezend op de Finder Darts Masters verzuimde het duel echter uit te gooien en liet ‘The Barbarian’ terugkomen tot 3-3 in sets.

Whitehead kwam vervolgens 2-1 voor in de beslissende set, maar hij miste twee matchdarts. Via dubbel 2 kwam Williams terug en nam hij de leiding over met een 16-darter. Ditmaal faalde de Welshman niet en hij wierp 52 uit voor een plek bij de laatste acht in Frimley Green.

Klik hier voor meer informatie over het speelschema van Lakeside 2018. Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek