Zaterdag stonden vijf teamwedstrijden op het programma bij de heren en één bij de dames op de Six Nations Cup. Daarna werden de finales van het singlestoernooi gespeeld.

De eerste teamwedstrijd was meteen een spannende, tussen Noord Ierland en Schotland. Deze werd met 11-13 gewonnen door Schotland. Daarna speelde de Nederlandse dames hun laatste wedstrijd tegen Ierland.

De Nederlandse dames Sharon Prins, Aileen de Graaf en Anca Zijlstra behaalden met 2-7 een mooie overwinning op Ierland en werden daarmee eerste in hun poule. Zondag mogen ze om 15:00 uur de halve finale gaan spelen tegen Noord Ierland.

Daarna waren er vier teamwedstrijden van de heren op rij. Engeland versloeg Schotland met 9-13. Ierland verloor van Wales met 5-13 en Engeland won met 13-6 van Noord Ierland.

Tot slot de laatste poulewedstrijd van ons herenteam. Martijn Kleermaker, Willem Mandigers, Jeffrey Sparidaans, Chris Landman en Wessel Nijman mochten aantreden tegen het team van Wales om in een onderling duel te bepalen wie er eerste zou worden in de poule. De heren versloegen Wales en werden dus eerste in de poule waardoor zondag in de halve finale Schotland de tegenstander is.

Singles

Als laatste de twee finales in het singletoernooi. Wales had het vrijdag in het singlestoernooi goed gedaan, drie van de vier finalisten kwamen uit Wales.

Bij de dames ging de finale tussen Chris Savvery en Rhian O’Sullivan. Dit onderonsje van de dames uit Wales was met 5-0 een makkelijke prooi voor Rhian O’Sullivan.

Bij de heren zagen we namens Wales titelverdediger Jim Williams het opnemen tegen Neil Duff uit Noord Ierland. Duff won de eerste leg, maar daarna waren het 5 legs op rij voor Williams, waardoor hij zijn titel succesvol verdedigde.

Tags:

Author: Pieter Verbeek