Jim Williams drong met moeite door tot de tweede ronde op het WK bij de BDO. In zijn eerste wedstrijd op Lakeside 2019 won ‘The Quiff’ met 3-2 in sets van Roger Janssen.

De Welshman moest zelfs een 2-1 achterstand ongedaan maken tegen de Belg. Williams maakte echter wel eenvoudig het verschil in de beslissende vijfde set en trok deze met 3-0 naar zich toe.

In zijn interview na het duel met Janssen, gaf de nummer drie van de plaatsingslijst aan soms moeite te hebben met de hoge verwachtingen die mensen van hem hebben.

”Mentaal gezien was het een zware wedstrijd”, gaf Williams aan. ”Mensen hier schieten mij aan en zeggen dat ik het dit jaar goed ga doen. Maar zodra je op het podium staat, lijkt het soms alsof alles zich tegen je keert.”

”Er ligt zoveel druk op mijn schouders, maar het is geweldig dat ik toch een ronde verder ben”, zei Williams, die het in de tweede ronde gaat opnemen tegen landgenoot Dean Reynolds.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek