Het was voor James Wilson een enorme opsteker dat hij zich kwalificeerde voor het WK Darts, nadat hij eerder dit seizoen vreesde voor het einde van zijn carrière.

De voormalig nummer één bij de BDO kampte dit seizoen met diverse blessures. Eerst zat een oogblessure hem dwars, terwijl een blessure aan zijn rechterschouder daar bovenop kwam.

Jammie Dodger viel daardoor uit de top-32 van de wereldranglijst en miste een hoop aantal Euro Tour-toernooien. Daardoor dacht de Engelsman dat zijn tijd als professioneel darter erop zat.

”Ik heb een enorm slecht jaar gehad door een oog- en schouderblessure. Het was verschrikkelijk. Zes weken geleden kon ik mijn schouder niet optillen. Ik dacht dat mijn carrière voorbij was”, vertelde Wilson aan Live Darts.

”Ik had toen een demonstratietoernooi met Phil Taylor en ik verontschuldigde mij bij hem, omdat ik amper kon gooien. Hij keek naar mijn worp en adviseerde mij om naar huis te gaan en te rusten. Dat heb ik gedaan en nu gaat het weer goed.”

Stefan Straßenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Straßenburg/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek