Lorraine Winstanley heeft geen moment getwijfeld over haar deelname aan het kwalificatietoernooi voor het WK Darts bij de PDC.

Winstanley, momenteel de nummer één van de damesranking bij de BDO, is één van de vele bekende dartsters die zich hebben aangemeld voor één van de twee Ladies Qualifiers.

De Rest of the World Qualifier voor het WK Darts wordt op zaterdag 17 november in Dusseldorf gespeeld. Dit kwalificatietoernooi is open voor speelsters die geen Britse nationaliteit hebben en ouder zijn dan zestien jaar.

Het Britse kwalificatietoernooi vindt plaats in Milton Keynes op zondag 25 november. Voor beide qualifiers wordt geen inschrijfgeld gevraagd.

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

‘Een droom die uitkomt’

De BDO heeft inmiddels aangegeven dat dames die meedoen aan één van de qualifiers, geen sancties ontvangen. Winstanley vindt dat zij en haar collega’s moeten grijpen.

”Ik heb er geen moment over getwijfeld”, vertelt de 42-jarige Engelse aan Live Darts. ”Het zou een droom zijn als het lukt. Iedere vrouw zou deze kans moeten pakken, het is gratis.”

”Of je nou kan darten of niet, het gaat om het steunen van damesdarts. Je moet daar gewoon je gezicht laten zien. Het wordt inmens, zeker met de open loting. We hopen allemaal op een gelukkige loting, maar het gaat hopelijk een lange dag worden.”

Frustratie

Winstanley sprak ook haar frustratie uit over het gebrek aan transparantie vanuit de BDO. Haar bond heeft nog geen informatie gegeven over de data en speellocatie van het BDO-wereldkampioenschap in 2019.

”Het is frustrerend, omdat we ook een leven buiten het darten hebben. We willen graag vooruit plannen. Er is nog geen vooruitzicht van wat we kunnen verwachten volgend jaar.”

Foto: Target Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek