De PDC heeft dit jaar opnieuw twee plekken ingeruimd voor vrouwelijke speelsters op het WK Darts. Net als vorig jaar worden er twee kwalificatietoernooien gespeeld om de startplekken te vergeven.

In het Duitse Hildesheim wordt op 16 november een WK-kwalificatietoernooi gespeeld voor spelers buiten het Verenigd Koninkrijk. Ruim een week later, op 25 november, zijn de Britse speelsters aan de beurt in Wigan. In 2018 kwamen respectievelijk Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton als winnaressen uit de strijd.

Lorraine Winstanley deed toen mee aan het Britse WK-kwalificatietoernooi voor het PDC-wereldkampioenschap en de 43-jarige Engelse heeft inmiddels aangegeven dit jaar opnieuw een poging te doen. ”Mijn deelname is ingediend”, zo schreef de Lakeside-finaliste met een toegevoegde smiley op haar Twitter.

Vorig jaar kwam Winstanley tot de laatste zestien van het dameskwalificatietoernooi. Zij werd uitgeschakeld door Deta Hedman, die op haar beurt in de halve eindstrijd verloor van Maria O’Brien. Laatstgenoemde verloor in de finale met 6-3 van Ashton.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek