Lorraine Winstanley wist zich woensdag vrij eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinales. De verliezend finaliste van vorig jaar nam met 2-0 de maat van Casey Gallagher.

Winstanley trof voor het tweede jaar op rij Gallagher in de eerste ronde. “Ik was eigenlijk best tevreden toen ik de loting zag. Ik ben nogal bijgelovig van aard en vorig jaar won ik van Casey, dat gaf me dus vertrouwen om dit jaar hetzelfde te doen.”

Toch was Winstanley niet geheel tevreden. “Het voelde raar aan op het podium. De nieuwe locatie heeft daar natuurlijk mee te maken maar toch vooral de onzekerheid die aan dit toernooi vooraf ging. Het gebrek aan informatie over het prijzengeld weegt natuurlijk op de spelers. Uiteraard speel je voor de eer, maar dat prijzengeld speelt toch ook een grote rol.”

Had de Engelse dan getwijfeld over haar deelname aan dit WK. “Nee, dat niet. Ik heb een heel jaar geknokt om hier te staan en wil dan ook voor die wereldtitel gaan, dat is tenslotte altijd al mijn ambitie geweest. Maar de hele situatie weegt natuurlijk op je gemoed.”

In de kwartfinales treft Winstanley regerend wereldkampioene Lisa Ashton. “Dat wordt uiteraard een moeilijke wedstrijd maar ik heb er wel zin in. Al besef ik dat mij niveau nog een stuk beter moet.”

Tags:

Author: Bram Coenen