Lorraine Winstanley won dinsdagavond in een matige partij met 2-1 van Casey Gallagher. De Engelse beseft dat haar niveau de hoogte in moet.

De als eerste geplaatste Winstanley stond opgelucht de pers te woord na haar zege in de eerste ronde. “Die eerste ronde is een echte nachtmerrie. Er staat zoveel stress op om vooral niet te verliezen. Eens je die eerste ronde voorbij bent, speel je veel meer ontspannen.”

De 43-jarige Winstanley had op de Winmau World Masters in oktober 2018 nog verloren van Gallagher. “Dat speelde toch mee in de aanloop naar deze wedstrijd. Ik wou ergens toch wat revanche nemen voor die nederlaag.”

Winstanley gooide bijna 160 uit, voorlopig de hoogste uitworp op dit toernooi en goed voor een extra geldprijs. “Ik wou die dubbel twintig zo hard gooien maar uiteindelijk is de zege veel belangrijker dan die check-out.”

In de kwartfinales neemt Winstanley het op tegen tienvoudig wereldkampioen Trina Gulliver, die woensdag na een sudden-death leg met 2-1 won van de Poolse Karolina Podgorska.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Tags: | |

Schrijver: Bram Coenen