Afgelopen zaterdag was het tijd voor speelweek 2 van de SuperLeague. Er werden twintig wedstrijden gespeeld en een overzicht vind je hieronder.

Hoofdklasse

Regerend kampioen Oranjebar liep tegen een nederlaag aan in de thuiswedstrijd tegen Winsum uit Sneek. Vorig jaar ging de titelstrijd vooral tussen deze twee teams en Oranjebar wist toen twee keer met 6-4 te winnen. Nu waren de rollen omgedraaid en won Winsum met het minimale verschil. Rick Hofstra won in de beslissende solo van Jermaine Wattimena.

Ook een spannende pot in Weert waar de Fanatics promovendus Twenty Six ontmoette. Na negen partijen stond het 5-4 voor Twenty Six en na een spannende solo maakte de Fanatics er 5-5 van. Davyd Venken, die nog een 164 finish liet noteren, versloeg Ron Meulenkamp met 4-3. Xtreme Sport Tilburg kwam met 3-1 voor tegen DKE RW Repair. Daarna pakten zij echter geen punt meer en dus wonnen de Hagenezen met 7-3.

Bosgenoegen won ruim van de Zwaantjes: 9-1. Tenslotte was het spannend in Terneuzen in de wedstrijd tussen RCT en Café Kafé. RCT kwam 5-4 voor en zag Kevin Blomme in de solopartij winnen van Martin Soethof. Daarmee bleven de drie punten in Zeeland.

Overgangsklasse A

Na een 8-2 overwinning bij de Dissel voert Status Bar uit Veendam de ranglijst aan in overgangsklasse A. The Legend kwam in het eigen Sneek met 5-3 voor, maar zag de Makkers van Wilma terugkomen tot 5-5. Sven Groen won in de beslissende solo van Theo de Jong. Het debuterende Café de Schout deed het zo slecht nog niet in de uitwedstrijd tegen Café Kremer en kon tot 4-4 prima mee. Uiteindelijk won Kremer door een solozege van Fabian Roosenbrand op Martijn Meinen met 6-4. Fabian gooide in de hele wedstrijd zeven keer 180 en wist 126 en 160 te finishen.

Tenslotte waren er nog overwinningen voor Toornsmit (7-3 tegen de Moriaan) en voor Café op de Hoek (6-4 tegen SLT de Planeet). In de wedstrijd Toornsmit-Moriaan werd de eerste 170 finish van het competitieseizoen gegooid. Patrick Peters gooide deze maximale finish namens de Moriaan.

Overgangsklasse B

Ondanks een gelijkspel tegen Hemeco staat ’t Haspeltje nog steeds bovenaan in deze klasse. De beslissende solopartij werd gewonnen door Joost Geurts van ’t Haspeltje ten koste van Toon Greebe. DTV won met 8-2 van ’t Pleintje en Nouveau wist zijn eerste officiële SuperLeague overwinning te pakken door FF naar Steef met 7-3 te verslaan.

Red Alert Bet Kolen won in een spannende wedstrijd van Vrijbuiter met 6-4. Jeffrey Sparidaans wist het beslissende punt binnen te slepen door Mark Schlaghecke in de solo te verslaan. Tenslotte ging ook Oranjestad tegen Dorpsherberg No Fear tot het gaatje. No Fear kwam met 5-3 voor, maar zag Corne Brant een punt redden voor Oranjestad door van Nico Thissen te winnen.

Overgangsklasse C

Waar in de drie vorige klassen niemand de volle zes punten uit twee wedstrijden heeft behaald zijn er in overgangsklasse C maarliefst vier teams die dat gelukt is. Dartshop Leiden wist zijn tweede overwinning te pakken in de thuiswedstrijd tegen de Wyck: 9-1. Team Prima Darts won met 6-4 bij 8-eraf Amsterdam en Merwehof wist Flora Bar te verslaan met 8-2.

Ook Agnes & Schier uit Barendrecht won voor de tweede keer, ditmaal tegen Café de Schot: 6-4. Wesley Plaisier (Agnes & Schier) was de tweede die dit weekend 170 uitgooide! De laatste wedstrijd van dit weekend ging tussen Double Bull Spakenburg en Sonny’s Darts. Sonny’s won met 7-3.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek