Jerry Hendriks, de WK-cultheld van 2017,  heeft zich niet voor het tweede jaar op rij weten te plaatsen voor het WK Darts. ‘Electric’ verloor in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi met 6-5 van Brian Raman.

De 29-jarige Venlonaar wist begin dit jaar geen Tour Card te bemachtigen op de Q-School, waardoor het voor hem een schier onmogelijke taak was om nog veel ponden bijeen te sprokkelen voor de diverse rankingen.

Op zijn Facebookpagina meldt Hendriks dat hij er alles aan gaat doen om geen valse start aan het seizoen 2018 te maken en zijn Tour Card terug te verdienen.

De voormalig  jeugdwereldwereldkampioen bij de WDF groeide vorig jaar op het PDC World Darts Championship uit tot culdheld. Hendriks stal de harten van vele fans met zijn enthousiaste opkomst op het nummer ‘Freed from Desire’. Zelfs PDC-voorzitter Barry Hearn gaf aan van Hendriks te hebben genoten.

Jerry Hendriks op Facebook:

Helaas dit jaar geen WK voor mij. Tijdens mijn kwalificatie toernooi gisteren in Maastricht verloor ik met 6-5 in de 2e ronde waardoor mijn WK droom van dit jaar ten einde kwam.

Door alle veranderingen in de PDC regels was de start van 2017 al bepalend voor het verloop van het seizoen. Wanneer je tijdens de Q-School niet goed presteert en geen tourcard weet te bemachtigen wordt het namelijk heel lastig om op de ranglijsten te concurreren met de overige spelers die wel een tourcard hebben.

Met deze wetenschap ga ik voor 2018 alles op alles zetten om te zorgen dat ik geen valse start maak en mijn tourcard in januari ga verdienen.

Ik ben enorm gezegend met een aantal mensen die me al jaren steunen en in mij geloven. 2018 gaat een mooi jaar worden!!

Tags: |

Schrijver: Henno Lubbers