Nico Kurz rekent erop dat hij in december opnieuw kan verrassen op het WK Darts. Voor het tweede opeenvolgende jaar is hij erbij in Alexandra Palace.

Afgelopen jaar maakte Kurz zijn debuut op het WK Darts en dat ging boven verwachting. Met zeges op James Wilson en Joe Cullen zorgde de Duitser voor twee verrassende overwinningen.

Eerder deze maand verzekerde hij zich opnieuw van deelname door Dragutin Horvat in de finale van het Duitse WK-kwalificatietoernooi te verslaan. ”Het sprookje krijgt een vervolg”, zo zei de 23-jarige darter gevat in gesprek met de PDC.

”Vorig jaar was een geweldige ervaring in Ally Pally. Zeker voor iemand die nog geen full-time professional is. Het was zeer speciaal om tegen de beste spelers ter wereld te mogen spelen op het grootste podium. Dat is iets wat ik mij altijd zal blijven herinneren.”

”Mijn terugkeer wordt weer een nieuwe ervaring en ik hoop mijn prestaties te kunnen voortzetten. Ik ben nog niet bezig met het halen van een Tour Card, wel hoop ik meer Euro Tour-toernooien te spelen zodra het circuit weer hervat wordt. Zodoende kan ik meer ervaring opdoen met het spelen voor volle zalen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek