Dartsmerk Winmau heeft maandag de lancering aangekondigd van een nieuw groot toernooi in samenwerking met de World Disability Darts Association (WDDA) dat zal worden gehost door de Nederlandse Darts Bond (NDB).

De WDDA Winmau World Championship zal op vrijdag 31 januari 2020 worden gehouden als onderdeel van de Dutch Open Darts, ’s werelds grootste open dartstoernooi. Op zaterdag 1 februari 2020 zal het Dutch Open Darts singlestoernooi voor paradarters plaatsvinden.

Voor het definitieve deelnemersveld worden dezelfde criteria gehanteerd als voor kwalificatie voor de WDDA Winmau World Masters. Aangezien dat evenement niet langer op de toernooikalender staat, neemt het nieuwe WDDA Winmau Wereldkampioenschap deze plaats in met meer prijzengeld dan voorheen.

“Dankzij het werk van de WDDA en hun partners wordt paradarts elk jaar groter en beter”, zegt Ian Flack, Marketing Directeur van Winmau. “Ik ben blij dat we een nieuw, opwindend en zelfs nog groter evenement hebben om het paradarts vooruit te helpen. Ik ben heel benieuwd wie de eerste WDDA Winmau Wereldkampioen zal worden?”

Russ Strobel, oprichter van de WDDA, voegde hieraan toe: “Winmau was een groot voorstander van paradarts. Zo ondersteunen zij niet alleen de WDDA, maar sponsoren zij ook enkele van onze partners en een team van internationale spelers. Aan het WDDA Winmau Wereldkampioenschap zullen de beste paradarters deelnemen wat hopelijk weer meer mensen zal aanmoedigen om in de toekomst ook deel te nemen aan paradarts.”

Bron: NDBDarts.nl

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek