Luke Woodhouse kende vrijdag een droomdebuut op het grote podium bij de PDC. Woody versloeg titelverdediger Daryl Gurney op de Players Championship Finals met 6-5.

De Engelsman maakte zowel een 3-1 als een 5-3 achterstand ongedaan tegen de Noord-Ier. Met een 71 finish in de laatste leg pakte Woodhouse vervolgens de winst.

”Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben zo blij”, stamelde de 31-jarige darter na afloop. ”Dit is geweldig voor mij. Het kostte mij een paar legs om in de wedstrijd te komen.”

”Mijn doel was om in zijn spoor te blijven en te hopen dat hij dubbels ging missen. Dan had ik mijn kans kunnen pakken. Dat gebeurde uiteindelijk ook. Op een goeie dag heb ik voor niemand angst, dan kan ik iedereen verslaan. Het voelt geweldig om mijn eerste televisiewedstrijd te winnen. Dit is een droomervaring.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek