Luke Woodhouse debuteert komend weekend op het WK Darts. De Engelsman treft dartslegende Paul Lim in zijn eerste ronde.

Een ontmoeting waar Woodhouse naar uitkijkt, zo vertelt hij aan Dartsnews. ”Het is fantastisch dat ik tegen Paul Lim mag spelen. Ik was pas twee jaar oud toen hij die legendarische negendarter gooide op de Lakeside. Het zegt veel over Lim dat hij nu nog steeds op het hoogste niveau actief is.”

Bij winst op de Singaporees wacht Michael Smith in de tweede ronde, daar is The Shed echter nog niet mee bezig. ”Het zou naief zijn om verder te kijken dan mijn eerste wedstrijd tegen Paul. Ik ga proberen mij enkel op mijn eerste duel te concentreren.”

Woodhouse kende een goede generale voorafgaand aan het WK Darts door Daryl Gurney te verslaan tijdens de Players Championship Finals. ”Dat resultaat neem ik zeker met mij mee naar het wereldkampioenschap. Als alles klopt, geloof ik dat ik van elke speler kan winnen.”

”Ik kan niet wachten om deel te nemen aan het grootste dartstoernooi op deze planeet. Het is een droom die uitkomt. Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk voor mij en ik kijk er naar uit om naar Ally Pally te gaan.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek