De World Cup of Darts gaat donderdagavond eindelijk van start. In totaal strijden 32 teams om de eindzege op het WK voor landenteams bij de PDC.

Zestien landen komen tijdens de openingsavond in actie op de World Cup of Darts. Zo betreden onder meer Noord-Ierland, België, Wales, Duitsland en Schotland het podium in Hamburg. Het speelschema wees uit dat Engeland, Nederland en Australië vrijdag pas aan de beurt zijn.

Gibraltar en Japan openen het toernooi. Dyson Parody en Antony Lopez vormen het Gibraltarese team, terwijl Seigo Asada en Haruki Muramatsu voor Japan uitkomen. De tweede partij gaat tussen Noord-Ierland en Zuid-Afrika, een duel tussen Daryl Gurney en Brendan Dolan tegen Devon Petersen en Vernon Bouwers.

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Litouwen (Darius Labanauskas en Mindaugas Barauskas) maakt zijn debuut op de World Cup of Darts tegen Nieuw-Zeeland (Cody Harris en Haupai Puha). Daarna nemen de Belgen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh het op tegen Royden Lam en Kai Fan Leung uit Hong Kong.

Brazilie en Zweden staan tegenover elkaar tijdens de vijfde partij van de avond. Diogo Portela en Artur Valle zijn de Braziliaanse troeven, terwijl Dennis Nilsson en de afscheidnemende Magnus Caris hun land Zweden vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Wales (Gerwyn Price en Jonny Clayton) treft Singapore (Paul Lim en Harith Lim).

Gastland Duitsland, met Max Hopp en Martin Schindler in de gelederen, kruist de degens met Hongarije (Janos Vegso en Pal Szekely). De Schotten Peter Wright en Gary Anderson sluiten de avond af tegen Denemarken (Per Laursen en Niels Heinsøe).

In de eerste ronde wordt enkel in koppels gespeeld. Het land dat als eerste vijf legs heeft gewonnen, plaatst zich voor de tweede ronde. Vanaf de laatste zestien worden ook singles afgewerkt.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. Daarin is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format, TV-uitzendschema en een link naar het scorecenter om alle tussenstanden live te volgen.

Speelschema World Cup of Darts 2019

Donderdag 6 juni (vanaf 19:00 uur)
Eerste ronde

19:00 Gibraltar v Japan
19:30 Noord-Ierland v Zuid-Afrika
20:00 Nieuw-Zeeland v Litouwen
20:30 België v Hong Kong
21:00 Brazilië v Zweden
21:30 Wales v Singapore
22:00 Hongarije v Duitsland
22:30 Schotland v Denemarken

Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh zijn de Belgische troeven op de World Cup of Darts

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek