Nederland strijdt zaterdagavond voor een plek in de kwartfinale van de World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena treffen Polen.

Het Nederlandse duo Van Gerwen en Wattimena kenden vrijdagavond een geslaagd koppeldebuut met een 5-0 overwinning op Spanje. Vanavond zullen ze hopen dat het niet tot een tweede dubbel hoeft te komen. In de tweede ronde van de World Cup of Darts wordt er namelijk gestart met twee singles en enkel bij een gelijke stand na twee duels komt er nog een koppelpartij aan te pas.

De Poolse darters Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik kenden eveneens een gemakkelijke opwarmer richting de tweede ronde. Zij wonnen met 5-2 van Tsjechië.

Titelfavoriet Engeland verschijnt zaterdagavond ook op het podium. Rob Cross en Michael Smith leggen aan tegen William O’Connor en Steve Lennon uit Ierland. De Engelsen spelen dit jaar net als Nederland in een nieuwe samenstelling en begonnen het toernooi succesvol met een 5-1 zege op de Filipijnen.

Australië en Canada openen de avondsessie in Hamburg. Daarna staan ook nog Oostenrijk (met onder meer Mensur Suljovic) en Verenigde Staten tegenover elkaar.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. 

Speelschema World Cup of Darts 2019

Zaterdag 8 juni (avondsessie)
Tweede ronde

19:10 Australië v Canada
20:10 Oostenrijk v Verenigde Staten
21:10 Engeland v Ierland
22:10 Nederland v Polen

Speelschema zaterdagavond World Cup of Darts 2019 met onder meer Nederland tegen Polen

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek