Zondagavond worden de grote prijzen verdeeld tijdens de finalesessie van de World Cup of Darts. Onder meer Nederland en Schotland zitten nog in het toernooi.

Nederland ontsnapte zondagmiddag aan uitschakeling tegen Canada op de World Cup of Darts. Michael van Gerwen verloor zijn single van Dawson Murschell, maar Jermaine Wattimena repareerde de achterstand door te winnen van Jim Long. In de koppel liet het Nederlandse duo hun Canadese tegenstanders kansloos.

Ierland, de komende tegenstander van Nederland, had ook een dubbelwedstrijd nodig om de laatste vier te bereiken. Na zeges op Griekenland en Engeland, werd Oostenrijk aan de zegekar gebonden door Steve Lennon en William O’Connor. Laatstgenoemde, die zaterdag nog met 115 gemiddeld van Rob Cross won, verloor nu juist zijn enkelpartij. Hij werd echter gered door zijn landgenoot Lennon, waarna het Ierse duo in de koppel toesloeg.

Speelschema zondagavond (finalesessie) met Schotland, Japan, Ierland en Nederland

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

De andere halve finale gaat tussen Schotland en Japan. De Japanners Seigo Asada en Haruki Muramatsu haalden voor het eerst in de geschiedenis van dit toernooi de halve eindstrijd. Dit deden zij door af te rekenen met Nieuw-Zeeland in de singles.

Ook de Schotten hadden genoeg aan hun enkelpartijtjes. Gary Anderson versloeg Kim Huybrechts, terwijl Peter Wright de zege pakte tegen Dimitri van den Bergh.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. 

Speelschema World Cup of Darts 2019

Zondag 9 juni (avondsessie)
Halve finale (Best of 3)

Schotland v Japan
Ierland v Nederland

Finale (Best of 5)

Schotland/Japan v Ierland/Nederland

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek