Begin dit jaar kwam de World Darts Federation (WDF, red.) met grote plannen naar buiten. Het kondigde een nieuw rankingsysteem aan maar door de corona-pandemie moesten die plannen even in de kast.

De WDF heeft nu een aantal dingen bijgesteld en wil volgend jaar ook voor het eerst enkele majors organiseren. De toernooien zullen in 2021 wereldwijd opgesplitst worden in de categorieën ‘Platinum’, ‘Gold’, ‘Silver’ en ‘Bronze’. Het eerste toernooi waar je Platinum-punten kan verdienen is het Dutch Open. In dat toernooi wordt er in totaal meer dan 30.000 euro prijzengeld verdeeld.

Daarnaast zijn er reeds zes toernooien opgedeeld in de Gold-categorie: Isle of Man Open, German Open, Denmark Open, Welsh Open, England Open en Irish Open. Al die toernooien hebben een prijzenpot van minstens 17000 euro. Toernooien met een ‘Silver’ label hebben overigens een prijzenpot van minstens 7000 euro.

WK en World Masters

De WDF wil ook een WK en World Masters organiseren. Alle winnaars in Platinum- en Gold-toernooien ontvangen een automatisch startbewijs voor dat WK. Kwalificatieplaatsen voor de World Masters worden uitgereikt aan de vier spelers die de halve finales bereiken op een Gold-toernooi, de twee finalisten in een Silver-toernooi en de winnaars van een Bronze-toernooi.

De komende weken hoopt de WDF nog verschillende evenementen zowel in Europa, Azië, Oceanië en Noord-Amerika aan te kondigen.

Tags:

Author: Bram Coenen