Zondagavond is het Hollandse avond op de World Matchplay wanneer er drie Nederlandse darters op het podium verschijnen in Blackpool.

Jeffrey de Zwaan is als eerste aan de beurt. De Leidschendammer treft James Wade in de eerste ronde. De Zwaan kende vorig jaar zijn grote doorbraak op de World Matchplay door te winnen van Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Dave Chisnall. Wade haalde van 2006 tot en met 2015 altijd minimaal de kwartfinale in Blackpool, maar slaagde daar de afgelopen drie jaren niet meer in.

Jermaine Wattimena speelt tegen Mensur Suljovic in de tweede partij van de avond. Suljovic is de verliezend finalist van vorig jaar op de World Matchplay, terwijl Wattimena zijn tweede opwachting maakt in de Winter Gardens. Vorig jaar verloor ‘The Machine Gun’ in zijn eerste partij van Wade.

Van Gerwen won dit toernooi in 2015 en 2016 maar kende vervolgens twee teleurstellende jaren in Blackpool. De 30-jarige Vlijmenaar heeft in Steve Beaton wel een ideale tegenstander om op gang te komen tijdens dit toernooi. Van Gerwen speelde op dit podium al tweemaal tegen Beaton en beide ontmoetingen werden gewonnen.

De avond wordt afgesloten met het duel tussen Adrian Lewis en Glen Durrant, op papier de kraker van de eerste ronde. Voor Lewis staat er veel op het spel, hij moet namelijk een halve finale van twee jaar geleden verdedigen. Durrant maakt op dit toernooi zijn debuut.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Speelschema World Matchplay 2019

Zondag 21 juli (avondsessie)
Eerste ronde

20:40 James Wade v Jeffrey de Zwaan
21:40 Mensur Suljovic v Jermaine Wattimena
22:40 Michael van Gerwen v Steve Beaton
23:40 Adrian Lewis v Glen Durrant

Jeffrey de Zwaan kende vorig jaar zijn doorbraak op de World Matchplay.

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek