Zondag is de enige dag op de World Matchplay waar in twee verschillende sessies wordt gespeeld. ’s Middags is het de beurt aan onder meer Michael Smith.

De verliezend WK-finalist komt aan het einde van de middag in actie tegen Jamie Hughes. Laatstgenoemde dwong op het nippertje kwalificatie af voor de World Matchplay door de Czech Darts Open te winnen. Het wordt voor Hughes zijn debuut in Blackpool, terwijl Smith al zes keer meedeed. ‘Bullyboy’ kwam echter nog niet voorbij de laatste zestien op dit toernooi.

Darren Webster en Krzysztof Ratajski openen de tweede dag van de World Matchplay. Ratajski maakt zijn debuut in de Winter Gardens en treft één van de zwakkere geplaatste spelers.

De winnaar van dit duel speelt in de tweede ronde tegen Ian White of Joe Cullen, die in de derde partij van de middagsessie tegenover elkaar staan. Beide spelers stonden al eens in de kwartfinale op dit toernooi. Cullen leverde deze prestatie vorig jaar, terwijl White in 2015 bij de laatste acht stond.

Max Hopp maakt zondagmiddag zijn tweede opwachting in Blackpool. De Duitse darter treft Dave Chisnall in de eerste ronde. ‘Chizzy’ is vijfvoudig kwartfinalist op dit toernooi.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Speelschema World Matchplay 2019

Zondag 21 juli (middagsessie)
Eerste ronde

14:10 Darren Webster v Krzysztof Ratajski
15:10 Dave Chisnall v Max Hopp
16:10 Ian White v Joe Cullen
17:10 Michael Smith v Jamie Hughes

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek