Max Hopp gaat na het winnen van de German Darts Open zijn debuut maken op de World Matchplay. De Duitser had zich voorafgaand aan het Euro Tour-toernooi nog niet eens gemengd in de strijd om kwalificatie.

‘The Maximiser’ won echter in één klap 25,000 pond voor de ranking, waardoor hij nu bovenaan de geschoonde Pro Tour-ranglijst staat.

De top-16 van de PDC Order of Merit krijgt een geplaatste status toegewezen op dit toernooi. Onder meer Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts behoren op dit moment tot deze namen.

Naast de top-16 van de wereldranglijst, doet ook de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit mee aan de World Matchplay. Onder andere Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena maken op dit moment aanspraak op deelname aan de World Matchplay. Meulenkamp heeft momenteel de zestiende plek op de geschoonde Pro Tour-ranking in handen. Een debuut lonkt daarnaast voor onder andere Jonny Clayton, Chris Dobey en Richard North.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli traditioneel in Blackpool gespeeld. Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij. ‘The Power’ stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross. Eerder werd bekendgemaakt dat de trofee naar Taylor is vernoemd.

 https://twitter.com/bsd987/status/985628349476278272
Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek