Christian Kist was bijna in een veilige positie om de World Matchplay te halen, maar na een teleurstellend weekend op het Austrian Darts Open, wisten zijn concurrenten de achterstand te verkleinen.

De voormalig Lakeside-kampioen verloor in de eerste ronde van het Austrian Darts Open, waardoor zijn concurrenten Chris Dobey en John Henderson dik inliepen op Kist. Met nog vier toernooien te gaan, koestert de Nederlander een voorsprong van tweeduizend pond op de nummer zeventien van de Pro Tour-ranking.

Om de gekwalificeerde spelers van de Pro Tour-ranking te bepalen, wordt gekeken naar de prestaties in de periode 10 juli 2016-10 juli 2017. De zestien spelers die op de geschoonde Pro Tour-ranking (zonder de top-16 geplaatste spelers) het meeste prijzengeld hebben verzameld, mogen hun opwachting maken in Blackpool.

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas zijn al zeker van deelname in Blackpool. Cristo Reyes, Rob Cross, Steve West en James Wilson gaan hun debuut maken op de World Matchplay. Chris Dobey en Jonny Clayton hebben nog een goede kans om zich in dit rijtje te voegen.

Resterende toernooien voor World Matchplay:
Euro Tour 8 (30 juni-2 juli)
Players Championship 15 & 16 (8-9 juli)

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek