Jelle Klaasen heeft zijn virtuele startplek voor de World Matchplay verloren aan Steve Lennon. De Ier haalde afgelopen weekend de finale van de Dutch Darts Masters en verdiende daarmee 10,000 pond voor de Pro Tour-ranking.

Lennon steeg naar de vijftiende plek op de geschoonde Pro Tour Order of Merit, waardoor Klaasen nu zeventiende staat. Het verschil tussen ‘The Cobra’ en de zestiende plaats is echter slechts duizend pond.

Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort, Danny Noppert en Jan Dekker zijn ook nog in de buurt van de kwalificatieplekken. Zij moeten echter een achterstand van vierduizend á zesduizend pond goedmaken op Richard North, de huidige nummer zestien.

Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan zijn virtueel wel geplaatst. Eerstgenoemde is inmiddels bijna zeker van een debuut op de World Matchplay, Wattimena heeft vermoedelijk nog tweeduizend pond nodig. De Zwaan zag zijn voorsprong slinken door het mislopen van twee Euro Tour-toernooien. De Zuid-Hollander staat voorlopig dertiende, maar heeft nog zeker zesduizend pond nodig.

De top-16 van de PDC Order of Merit krijgt een geplaatste status toegewezen op dit toernooi. Onder meer Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts behoren op dit moment tot deze namen.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli traditioneel in Blackpool gespeeld. Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij. ‘The Power’ stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross. Eerder werd bekendgemaakt dat de trofee naar Taylor is vernoemd.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek