Over drie weken is bekend welke 32 spelers gaan strijden om de eindzege op de World Matchplay 2018. Voorafgaand aan de cut-off (2 juli) worden nog zes toernooien gespeeld.

Aankomend weekend worden twee Pro Tour-toernooien gespeeld die meetellen voor de World Matchplay-ranking. Eind juni staan er wederom twee Players Championships op het programma. Tussendoor wordt Kopenhagen bezocht voor een Euro Tour-toernooi. De European Darts Matchplay in Hamburg is de laatste kans voor spelers om zich te plaatsen voor het evenement in Blackpool.

De top-16 van de PDC Order of Merit krijgt een geplaatste status toegewezen op dit toernooi. Onder meer Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts behoren op dit moment tot deze namen.

Naast de top-16 van de wereldranglijst, doet ook de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit mee aan de World Matchplay. Jermaine Wattimena is op basis van deze ranglijst zeker van kwalificatie. Jeffrey de Zwaan staat er goed voor, maar heeft nog zeker tweeduizend pond nodig om zijn debuut te mogen maken in de Winter Gardens. Jelle Klaasen staat momenteel op de zestiende plaats. ‘The Cobra’ laat Richard North op countback achter zich.

Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Vincent van der Voort staan in de buurt van de kwalificatieplekken. Het drietal moet vier- á vijfduizend pond goedmaken in de komende drie weken.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli traditioneel in Blackpool gespeeld. Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij. ‘The Power’ stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross. Eerder werd bekendgemaakt dat de trofee naar Taylor is vernoemd.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek