Het nieuwe PDC-seizoen is een kleine maand onderweg en dat betekent dat spelers toewerken richting het kwalificatiemoment voor de World Matchplay.

De cut-off voor de World Matchplay ligt dit jaar op 5 juli 2020. Tot aan deze datum worden nog negen Euro Tour- en veertien Players Championship-toernooien afgewerkt.

Op de virtuele kwalificatielijst staan een aantal verrassende namen. Zo staan Jose de Sousa, Gabriel Clemens en Ryan Searle er momenteel goed voor om eind juli hun debuut te mogen maken in Blackpool. Ook Brendan Dolan en Justin Pipe, de laatste jaren afwezig op dit toernooi, staan virtueel in de top-16 van de geschoonde Pro Tour-ranglijst.

Dat geldt ook voor drie Nederlanders; Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan. Michael van Gerwen is door zijn nummer-één-positie op de wereldranglijst al zeker van deelname. Ron Meulenkamp staat met een zeventiende plaats op de Pro Tour-ranking virtueel nipt buiten de kwalificatieplaatsen. Zijn achterstand op nummer zestien Steve West is echter slechts 750 pond.

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Bron: Burton DeWitt/bsd987

Tags:

Author: Pieter Verbeek